Hem
Vi på gården
Hästarna
Djur o natur
Navröds Gård, hemVi på gårdenHästarnan1
ÅsaRecept

Sommarwok

SommarwokAubergin o tomatgratängAubergin o squashgratäng

Aubergin- o tomatgratäng: skala, skiva och salta en aubergin. Låt saltet dra ur vätskan 15-20 min, skölj och torka. Skiva 2-3 tomater och en lök. Varva i smord ugnsform. Blanda 1,5 dl grädde (av valfri fetthalt) med en pressad vitlöksklyfta, lite salt o svartpeppar och häll över grönsakerna. Riv en god ost över. Grädda i ugn 200 grader 35-40 min.
Sommarwok: Dela en squash på längden, salta och låt ligga 15-20 min. Skölj, torka och dela i halvmånar. Dela 3-4 sommarlökar i kvartar. Ansa och dela ett knippe rädisor. Stek löken tills den mjuknat utan att ta färg. Lägg över på ett fat. Stek squash och rädisor hastigt på hög värme. Sänk värmen och lägg tillbaka löken. Slå i en matsked vit balsamvinäger och låt den ånga bort under omrörning. Strö lite flingsalt över.
Aubergine- o squashgratäng:Skala en aubergine. Skiva den och en squash på längden. Salta och låt ligga i 15-20 min, skölj och torka. Tärna och stek dem med lite olivolja på ganska hög värme tills de har fått färg och mjuknat. Salta och peppra efter smak. Lägg över i ugnsform, strö över smulad chevré och gratinera i 180-200 grader tills osten har fått färg.